16 Aralık 2008 Salı

LUXURY HOTEL ATLANTIS






Dubai'de lüksün ve hayalgücünün sınırlarını zorlayan yeni bir otel daha hizmete girdi.Bugün açılacak bu otelde kalmanın maliyeti ise oldukça yüksek... Geceliği yaklaşık 30 bin YTL.
İnsan yapımı ünlü Palmiye adalarında inşa edilen 1500 odalı otelin açılışına, aralarında Hollywood yıldızları, devlet adamları ve milyarder işadamlarının da bulunduğu 2 binden fazla kişi davet edildi.
22 katlı otelin açılışı için harcanacak paranın bile 15 milyon doları bulacağı belirtiliyor. Bu lüks otelin eşsiz imkanları insanın hayal gücünü zorlar nitelikte.
Otelde Hint Okyanusu'nun eşsiz manzarası eşliğinde uyuyabilirsiniz. Ya da Atlantis'in koridorlarında rüyalar aleminin kapılarını aralayabilirsiniz. Banyo ise başlı başına ayrı bir keyif... İsterseniz 65 değişik balık türü ve yunuslar size banyoda eşlik edebilir.
Oldukça iddialı konuşan oteli inşaa eden firma yetkilisi, "1.5 milyar dolarlık böyle bir projeyi dünyanın herhangi bir yerinde inşaa etmek mümkün değil" diyor.
25 Eylül'de yani bugün açılan otelde 1.539 oda var.
10bin yıl öncesi, var olmayan bir şehrin oluşturulması için 7 yıl önce başlayan çalışmalarda, antik Yunan kalıntılarından örnekler kullanılarak, yapı daha da ihtişamlı hale getirilmiş.
Mühendislik harikası olarak kabul edilen, deniz üzerine, sıfırdan inşa edilen Palmiye adasına yapılan Atlantis Otel'in maliyeti 1.5 milyar dolara. 16 kuleden meydana gelen otelin yapımında 6.500 işçi çalışmış.
42 hektarlık su parkında 65 bin deniz canlısının sergileneceği otelde dünyaca ünlü Tiffany , Cartier gibi lüks markaların yanı sıra konferans ve fuar alanları da yer alacak. Bütün bunların yanı sıra şanslı müşteriler yunuslarla birlikte yüzecek, denizaltında antik şehirlerin kalıntıları arasında dolaşabilecek ya da define avcılığına çıkabilecek. Hizmette sınır tanımayan otel, yapay mercan adacıkları olan denizin dibine külçe altınlar bırakarak tatili daha da heyecanlı hale getiriyor.
114 hektar alan üzerine yeniden inşa edilen şehirde inşaat için malzemelerin çoğu yerel kaynaklardan sağlanırken çelik için Türkiye tercih edilmiş. Balık motiflerinin ağırlıkla yer aldığı mimari Arap kültürünün arabesk özellikleri ile birleştirilmiş.
Sadece 40 kilometre plajı sahip olan Dubai bu sorunu aşmak için hayata geçirdiği Palmiye Projeleri ile 130 kilometre plaja sahip oldu. Bu projeler kapsamında Atlantis 'in sadece kendine ait 65 kilometrelik plaja sahip olması cazibesini daha da arttıran özellikler arasında.
Otelin süitleri ise görsel bir şölen sunuyor. 11 metre derinlikteki lagününü içine sıralanmış odalarda camdan mavi derinliklerin canlılarını izlemek mümkün.

Hiç yorum yok: